Божићно дрво има веома богат хришћански религиозни значај

Quzhou Hanyin Facotry poklon | Updated: Sep 06, 2017


Божићно дрво је део прославе Божића са свечама и украсима који украшавају јелке или борове боје. Савремена божићна нада настала је у Немачкој. 24. децембра сваке године, Немци су код куће поставили јелку (дрво рајског врта) и обесили бисквите на њему, симболизујући светилиште (знак хришћанске окупљања). Модерна употреба свих врста колачића уместо светих колачића, Божићно дрво, али такође често додају симбол Христове свеће. Поред тога, унутрашњост има и божићни торањ, дрвену структуру троугла, има много мала решетка постављена Христова статуа, торањ украшен зимзеленим листовима, свећама и звездом. Божићно дрво До 16. стољећа, божићни торањ и рајски врт спојени су у божићно дрво.

Значење божићног дрвета:

Заправо, божићно дрво има веома богат хришћански верски значај, може представљати: врт дрвећа, крст Христовог животног стабла, Јохн апостоли у "тихом запису" који се помиње у боговима види дрво живота, Божић Дрво ово дрвеће Месец свакодневно даје дванаест комада плода за терапеутски ефекат. Божићна декорација и мали поклони, свечани празни смисао.

Порекло:

Божићно дрво вероватно потиче из вјерске драме раног средњег вијека - "раја", који ће бити постављен у привременој капели или градском тргу у Европи.

Ова драма говори причу о човјечанству из "стварања бака и деде" у рају "све док се" Исус Христ не роди у хладу ". На сцени ће увек бити дрво које виси из јабуке, божићно дрво симбол рајских стабала.

Ускоро су људи почели Божићни обичаји: код куће "рајско дрво" поклон висе, божићно дрво, али такође уперили свећу да прослави рођење Исуса Христа за људски рај за повраћај.

Савремене божићне стабла потичу из Њемачке, а касније постепено популарне у свету, као божићне прославе у једној од најпознатијих традиција. Често су људи на Божићу пре и после зимзелене биљке као што су борови у кућу или на отвореном, а украшени су Божићним лампама и декорацијама боја. И ставите анђела или звезде на дрво.


Quzhou Hanyin Facotry poklon
Dodati: No.35, okrug Jiandong, Jiangshan grad, Dћuћang, u Kini
Tel:0570-4016861
E-mail: sales001@hanyin-gift.com
Whatsapp: +08618357091335
Mob: +86-18357091335
Skype: andy0305109@hotmail.com
Komunikacije
Bookmark us today!